קובה מסולת קצת יותר גדולה מקובות הסולת הידועות , במילוי בשר קצוץ תבלינים ובהרט, המתבשלת במרק קישואים .ולזה מתלווה אורז לבן ארוחה מושלמת לצהרי יום יום
כאן המתכון
קובה חלו – מתוקה
חומרים למילוי הקובה
300 גרם בשר צוואר קצוץ (לעצלנים טחון)
200 גרם בצל קצוץ
כמה עלי כרפס קצוצים
1/2 כף אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1/2 כף כורכום
1כפית שטוחה מלח אפשר פחות
1 1/2 כפות בהרט
לערבב את כל החומרים יחד לבדוק את הטעם ולתקן במידת הצורך ולהניח בצד לספיגת טעמים.
חומרים למעטפת הקובה
300 גרם סולת
3/4 כף שטוחה מלח
1 כוס חד פעמי (שתיה קרה ) מים
את המים מוסיפים בהדרגה לסולת עד שמתקבל בצק גמיש ונעים עם קצת יותר מים.מניחים בצד עד לספיגת כל הנוזלי .
הכנת הקובה
מרטיבים את כפות הידים ויוצרים מהסולת כדורים בגודל קצת יותר מפינפוג , ומשוטחים על כף היד וממלאים מהתערובת סוגרים ומניחים בצד. יש לדאוג שהידים תהינה רטובות.
(מכמות זו יש בערך 14 כדורים.)
המרק קישואים
בסיר מחממים 1.5 כפות שמן, מוסיפים 1 בצל בינוני קצוץ, מטגנים קלות עד לשקיפות ,מוסיפים 1 עגבניה גדולה מגורדת מערבבים יחד , מוסיפים 1/2 כפית כורכום, מעט פפריקה , קמצוץ פלפל שחור, 1/2 כפית א. מרק עוף , מלח כל אחד לטעמו מטגנים יחד הכל על להבה נמוכה עד לאיחוד המרכיבים והטעמים, מוסיפים 2-3 קישואים(כל אחד בכמות שאוהב) חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים ברוחב 1 ס"מ, ומים כ-3 כוסות מחמים .
את הכל מבשלים יחד בהתחלה על להבה גבוהה ומנמיכים עד לריכוך שך הקישואים טועמים אם חסר מלח ,מעלים את החום ולזה מחליקים פנימה את כדורי הקובה הבישול על חום בינוני חצי מכסה סגור עד שהקובה משנה לצבע שקוף בערך 10-15 דקות .
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי