מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מתובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים…
מצרכים לבצק – 30-40 קובות
3 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני הבישול = ל-3 כוסות אורז מבושל)
6 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1.5 כוסות קמח – ובפסח – 1/2 כוס קמח מצה + ו-1/4 כוס קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים דק
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה, קורט בהרט, קורט פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
ומעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל, מעט טארייקי
הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם כף מלח, מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה ומבשלים עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) – מצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים כ-30-40 כדורים
הכנת המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן מוסיפים את הבשר הטחון, ומפוררים, מתבלים ומוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות – מצננים.
הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה, כדי להרטיב את הידיים מדי פעם – מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה(אפשר להיעזר עם גזר מקולף) ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מזהיבים בשמן חצי עמוק משני הצדדים…תהנו….