קובה 🙂🙂🙂תודה Hani Avivi מתכון מושלם קובה בורגול
מצרכים למלית:
5-6 בצלים גדולים
חצי קילו בשר טחון
חצי חבילה פטרוזיליה
בהרט לקובה
הל, למי שרוצה לחזק את הטעם..
מלח
פלפל
חופן מכובד של צנוברים/שקדים/צימוקים
מצרכים לבצק:
500 גרם ג'רישה (בורגול דק)
3.5 עד 4 כוסות סולת
חצי כוס קמח
מלח
כורכום
מים פושרים, כפי שיידרש.
אופן הכנת הבצק:
יש להשרות את הג'רישה למשך שעה במים רותחים. לא להוסיף יותר, גם כאשר הג'רישה ספגה הכל.
לאחר מכן, יש להוסיף את הסולת והקמח. את המים, יש להוסיף בהדרגה עד קבלת בצק דביק מאד, לא נוזלי!! במידה ונוזלי מידי, ניתן להוסיף קמח וסולת בהתאם לאיזון.
יש ללוש את הבצק היטב ולתת לו לנוח למשך שעה נוספת, לא חובה במקרר. רצוי ללוש אותו שוב, כעבור חצי שעה של מנוחה.
אופן הכנת המלית:
את הבצלים, יש לקצץ דק ולטגן, עם מעט שמן, רצוי בסיר עמוק. נוח יותר לפעולה.
להוסיף את הבשר והתבלינים, כל אחד לפי טעמו. את הפטרוזיליה לקצץ דק ולהוסיף, לקראת סוף בישול המלית! יחד עם הצנובר/שקד/צימוק. צימוקים גדולים, ניתן לחתוך לשניים, אם כי לא חובה.
לערבב היטב עד לצימצום מירבי של הנוזלים.
התעסקות עם הבצק מחייבת קימוח כל הזמן!! על מנת שאפשר יהיה לעבוד איתו, ללא הרס עוד בשלב ההכנה או התמוססות בשלב הבישול.
לא להיבהל מהבלגן!! ויש הרבהההה בלגן אח"כ🤣🤣
לשטח שני בצקים. לשים כף עד כף וחצי מהמלית על בצק אחד ולהניח את הבצק השני מעליו. להדק את הבשר ואת המלית, בעדינות ואז לקרוץ עם כוס/ספל, בגודל שייבחר.
קובות גדולות, יותר מלית!
בישול הקובה:
להרתיח סיר רחב עם מים, מלח וכורכום. להשליך בעדינות את הקובה אל תוך המים.
בישול 2-4 דקות.
חשוב – המתכון לא יצליח ללא אהבה🙃
בהצלחה ובתיאבון❤