קרדית לאמא שלי ביחד הכנו קובה טעימה להפליא….מאורז טחון ועוד…מהמטבח העיראקי!!
נדרשת עבודה ומיומנות…
חומרים לבצק:
1/2 ק"ג אורז טחון (לא מבושל)
כ- 100 גר בשר בקר טרי טחון ללא שומן (רצוי לטחון בבית נתח בשר ללא שומן)
מים לפי הצורך
מלח לפי הטעם
למילוי:
בשר טחון
עלי סלרי /כרפס קצוץ
בצל קצוץ דק
פלפל שחור
חומרים למרק במיה:
כ-300 גר במיה
חצי בצל
1 כף גדושה שום קצוץ
שמן
רסק עגבניות לפי הצורך
מלח
סוכר
מיץ לימון
אבקת מרק עוף
התבלינים לפי הטעם.
הכנת מרק הבמיה:
לטגן את הבצל והשום…להוסיף מים בגובה הסיר, להוסיף את שאר החומרים…להביא לרתיחה…להנמיך את הלהבה. לבשל כחצי שעה.
אופן ההכנה:
אורז טחון אפשר לטחון במעבד אך …רצוי לקנות בחנויות מתמחות.
לתוך מעבד המזון לשים את האורז והבשר ומעט מים ולטחון ….בהמשך להוסיף שוב מים לאחר כדקה יש לבדוק אם הבצק טחון דיו על ידי כך שנוטלים כדור ביד ומנסים ללכד ולראות אם ניתן למלא אותו….
למלא את הכדורים לסדר על מגש ….
בסיום להוסיף אותם אחד, אחד, לסיר המרק שתבחרו להכין.
לבשל את הכדורים כ-20 דקות בערך.
בהצלחה !! חג אביב שמח