אצל העיראקים הכל מתחיל ומסתיים בקובות כל יום קובה אחרת ביום ספציפי .
קובה דלעת .קובה במיה .קובה סלק .קובה אורז.קובה ברל קובה נענע ושום קובה שיפתה קובה פתיחה קובה חלבית קובה עם דגים ברוטב אותו רוטב חמוץ מתוק ….עם אורז .
פלפלים ממולאים ערוק סביח תבית ומעיים ופצה לשבת .
עד גיל 18 לא הייתי חשופה למטבחים אחרים כיום אני מבשלת כ10 מטבחים שונים צרפתי איטלקי גרמני ספרדי מרוקאי טונסאי סיני יפני סרילנקי וכמובן עירקי אני מאוד אוהבת לבשל לאכול אבל מכולם אני אוהבת את העירקי תמיד חוזרים לבית של אמא .אימי ז"ל מעולם לא בישלה או טעמה משהו אחר המטבח שלה בעיניה הכי הטוב מכולם ….
הפוסט הזה מוקדש לאימי אלאויז ז"ל שיום הולדתה חל השבוע היתה אמורה להיות בת 80 ונפטרה מאוד צעירה בת 52 .ת.נ.צ.ב.ה .
המתכון שלה לקובה דלעת –
לטגן 1 בצל
לגרד 2 עגבניות
1 קופסת רסק עגבניות קטן
כוס מיץ לימון
חצי כוס סוכר ואם רוצים יותר לטעום .
כף מלח
חופן עלי סלרי ולקצוץ מס גבעולי סלרי מקולפים
אני מוסיפה פלפל ירוק חריף
חתיכה גדולה של דלעת לחתוך לקוביות .
מי שאוהבת להוסיף מח עצם .
להוסיף לסיר מים כ5 כוסות .
יש שבשמים חצי כוס צימוקים צהובים לא חובה רק בקובה דלעת .
לבשל כארבעים דקות מי שאוהבת תוסיף שדרוג חופן כוסברה .
להכין את הבצק חצי קילו סולת עם כוס מים ולהוסיף מעט עד שהבצק מתאחד כף מלח לעבד את הבצק לחלק לכדורים קטנים לשטח על כף היד ולמלות עם
חצי קילו בשר טחון צלעות כפית פלפל שחור לקצץ 2 בצלים דק וחופן פטרוזיליה לערבב היטב ולמלא את הקובות ולגלגל לכדור ולהדק לשים במרק כ25 דקות .
להגיש עם אורז לבן ובצל מטוגן .
אותו דבר עם קובה סלק או במיה במקום הדלעת .
בתיאבון .