למרק:
1/2 כוס בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוץ
2 יח סלק אדום חתוך פרוסות (לפי הצורך)
2 כפות שמן
מלח
מרק עוף
1 כץ מיץ לימון
קורט סוכר
לקובה:
2 כוסות סולת (לפי כמות הקובות שתרצו)
מלח
מים …
מילוי הקובה:
300 גר בשר טחון (פעם אחת)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
ראשית להכין את המרק, לתוך סיר גבוהה לשים את הבצל והשמן ולטגן קצות…להוסיף את השום ואת שאר החומרים….ומים עד 3/4 מגובה הסיר לבשל כחצי שעה.
הכנת הקובה:
לערבב את הסולת מלח ומעט מים ולהתחיל ללוש לאט עד לקבלת איחוד של בצק הסולת….להוסיף מים לפי הצורך….
*******אין צורך ללוש הרבה, לאחר שממלאים את כל כמות הסולת לחזור על הפעולה לפי כמות הבשר שיש.. **** לא ממליצה לערבב את כל הסולת ביחד למי שלא ניסתה כבר.
הכנת הקובה: לערבב את הבשר עם הבצל ופלפל שחור….לקחת מעט מהבצק לפתוח בכף היד לקחת מעט מהבשר למלא ולסגור לכדור.
לאחר בישול של המרק …יש להוסיף את הקובות אחד אחד ….לאחר דקה לבחוש לאט…..לבשל על אש גבוהה כחצי שעה….