בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
קובות בורגול…המלכה של הקובות!!!🎈🎈👍👌🤗
🤗 סימן קטן בתגובות…ותוכלו לעקוב אחר המתכונים שלי😍😍
לא קל אבל…שווה את ההשקעה!!
למילוי הבשר :
כ-400 גר בשר (צלעות /צוואר) טרי טחון פעם אחת.
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית שמן
מלח
פלפל שחור
בהרט של קובה
חומרים לבצק: ל-כ- 14 יחי'
1 כוס בורגול דק
1 כוס ג'ריש (רצוי לרכוש מחנויות מתמחות)
2 כוסות סולת בערך (לפי הצורך)
1 כפית שטוחה מלח
מים לפי הנדרש
לתוך מחבת /,סיר סוטז' לשים את הבשר וכל שאר המרכיבים ….לטגן על אש גבוהה עד שצבע הבשר מתחלף….להנמיך את האש להמשיך תוך כדי ערבוב הבשר….עוד כ-10 דקות …..(אין צורך ביותר זמן)
הכנת הבצק לקובה
…. להשרות את הג'ריש במים מעט מעל גובהה הג'ריש….כ-10 דקות….
לתוך קערה לשים את הבורגול הדק …להוסיף את הג'ריש לאחר ההשריה ולסחוט מעט לפני הערבוב…
להוסיף את המלח , סולת ומעט מים…..
יש להתחיל ללוש את הבצק ותוך כדי הלישה להוסיף מים לפי הצורך….עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק
הבדיקה היא לקחת כדור ביד ולבדוק שהוא מגובש ולנסות לפתןח אותו והוא לא מתפורר….
הרכבת הקובה:
השיטה שלי היא:… לקחת כדור בגודל אגרוף היד שלנו….
לשטח על ניילון פשוט של הסופר
…להניח כף המילוי. על עיגול הבצק…
לקחת עוד כדור בצק לשטח ביד ולהניח על החלק הראשון (כמו כריך)…
אני אוספת את הניילון מכל הצדדים כך אני סוגרת את הקובה מכל הצדדים….
.מניחה שוב על השיש משטחת היד מעצבת ומעבירה למגש…
בישול: במקביל למלא סיר גבוה ורחב מים…מעט כורכום , ומלח….לאחר שהמים רותחים היטב…
להוסיף את הקובה אחת אחת ….לבשל כ-3 קובות כ-15 שעה מזמן הרתיחה…..
להוציא אותן ולהניח על מגש….
להמשיך ולבשל כך את השאר….
*** אפשר לאכול מבושלים לצד כל דבר שאוהבים או לטגן ולאכול עם סלט וחמוצים
***אפשר להקפיא לפני הבישול או אחרי הבישול
****הכמויות משתנות בהתאם.
לא להתייאש גם אם לא הצליח פעם ראשונה ?תמיד יש פעם שניה….בהצלחה👍🤗👍🤗💗🎈