מצרכים:
נתח של בשר כתף
מספר 5 (קילו וחצי)
3 שקיות ערמונים בוואקום
2 בצלים חתוכים לקוביות
1 כפית גדושה מרק עוף
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
1 כף סילאן או דבש
אופן הכנת הבשר :
מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד שלוש שעות .
מקררים את הבשר בלי הנוזלים
במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
למחרת חותכים את הבשר
לקוביות ומכינים רוטב:
מזהיבים בצלים עד להזהבה
מוסיפים
סילאן או דבש כורכום פלפל שחור .אבקת מרק עוף
קמצוץ מלח .
מערבבים את כל התבלינים עם הבצל מוסיפים ערמונים
מוסיפים בערך
1עד 2 כוסות מים רותחים
מרתיחים את הרוטב כמה דקות
עד שמסמיך מעט.
אחר כך מסדרים את קוביות הבשר ברוטב.אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר .
מכסים חלקית את הסיר
ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 -35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
ומידי פעם משקים את הבשר ברוטב .
בתאבון אסתי 😋