Share with:


בשרי

אופן הכנה

2 בצלים בינוניים – חצאי רצועות מזהיבים עם כפית סוכר דמררה, כשהבצל מקבל גוון יפה, מוסיפים 3 שיני שום מעוכות וקצוצות, מערבבים ומוסיפים: סלסילת פיטריות שמפיניון טריות (קלופות ופרוסות ללא הרגל), כשהכל זהוב ויפה, מזיזים לצד סיר הסוטאז' ומכניסים פנימה קוביות של פילה חזה עוף, מזהיבים בכל הצדדים, וכשהכל זהוב ויפה מערבבים שוב עם הבצל והפיטריות, מוסיפים באופן חופשי רטבים: טארייקי, סוייה, כף צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף כף, פלפל, מלח, כפית מרק בצל, כפית מרק עוף, מעט מים חמים, מערבבים, מכסים עם מכסה, ומבשלים כ-10-12 דקות, טועמים ומשפרים טעמים…תהנו.

האורז
בצל גדול – קצוץ מזהיבים עם כפית שטוחה סוכר דמררה לקירמול הבצל, כשהבצל זהוב יפה, מוסיפים
גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • 2תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות – מאדים את הירקות, זורים מעט מלח גס וסוגרים עם מכסה, מערבבים מידי פעם, כשהקוביות רכות מוסיפים לסיר
    2כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן, מערבבים, מזהיבים יחד מעט עד לייבוש האורז, מוסיפים עוד מעט מלח, מעט פלפל שחור, מעט כורכום, מערבבים ומוסיפים מים רותחים, כדי כיסוי + 1.5 ס"מ נוספים מעל הכל, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, כשהאורז ספג את המים, מטפטפת מעט שמן מעל בתפזורת (בערך כף וחצי) מערבבת וסוגרת שוב לעוד 10 דקות, מזלפת מעט מים רותחים (בערך 2 כפות) וסוגרת עם מכסה, ומכבה להבה לחלוטין, מה שקורה, אם האורז נחרך מעט, המים שמזלפים בסוף משחרר את האורז מתחתית הסיר.

קוביות פילה חזה עוף ברוטב אסייאתי חרפרף_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים