הכנת הגרגירים:
קילו סולת
3 וחצי כוסות מים
חצי כוס שמן
כף וחצי מלח
אופן ההכנה:
שופכים את קילו הסולת לקערה
עם כוס מים קרים וכף מלח לשפוך
על הסולת כל פעם מעט מים ולא במקום 1 להתחיל בתנועות סיבוביות
לערבב את הסולת והמים כך עד שמסיימים את כל המים כך גם עם חצי כוס שמן לערבב ולסנן במסננת עבה מיוחדת לקוסקוס .
לשפוך הכל לסיר כפול עם מים לאידוי חצי שעה לאחר מכן לפתוח את הקוסקוס עם כוס מים
בהדרגה אבל הבלילה חמה אני נעזרת עם כף גדולה ומערבבת טוב ושוב לסנן
ולהחזיר לעוד חצי שעה אידוי.ופעם שלישית מוסיפה עוד מים לפי הצורך.
הרוטב הצהוב:
ירקות כרוב,גזר,דלעת,קישואים
חומוס לחתוך הכל לעיגולים הכרוב והדלעת לריבועים 2 בצל 2 כפות שמן לבשל שעה.
להוסיף כפית כורכום ,כף מלח
כף אבקת מרק עוף,כפית פלפל שחור.
הרוטב האדום:
דלעת
תפוח אדמה
ושעועית
רסק קטן
כף פפריקה מתוקה
פלפל חריף 1
חצי כפית מלח
2 כפות שמן\