לקוסקוס
קילו סולת
כף מלח
כוס חפ"ע מים
כוס " שמן
לשפוך סולת לקערה
מלח ועם כף יד פתוחה לערבב טוב ובמקביל לשפוך מים בהדרגה…מים ועאבוב טוב טוב ושוב מים עד שמסתיימת הכוס
את השמן להוסיף בסוף ולערבב עם שתי כפות ידיים כדי להחדיר את השמן לסולת.
בינתיים המים בסיר התחתון רותחים ולהעביר לסיר המחורר העליון ולחבר בין הסירים
לכסות עם מגבת ולבשל בערך שעה
להוציא לקערה את הקוסקוס ולהוסיף מעל 3 כוסות מים מהברז ולפזר את המים מסביב
לתת מנוחה 5 דקות ולפתוח עם מזלג…
להחזיר לסיר שוב לעוד חצי שעה..שוב להוריד, שוב 3 כוסות מים חפ"ע מהברז ולתת לו זמן שיספוג את המים.
לפתוח עם מזלג טוב ומי שרוצה יסנן את הקוסקוס בסוף ובתיאבון
קוסקוס קטיפתי.
את המרק..
לא סיר רחב חצי סיר מים
מרק עוף בערך 2 כפות
מלח לפי טעם.
כף מלאה כורכום
להדליק גז בינתיים ולסדר את ירקות..
לפת
דלעת
כרפס
תפו"א
בצל
קישוא
גזר
כרוב לבן
עוף מי שאוהב ..גרונות וכו'
ומה שבא לכם ירקות שורש.
לבשל אש גדולה ולהעביר לבינונית גדולה.
בתיאבון
בהצלחה – חני רובין !