Share with:


פרווה חלבי בשרי

אופן הכנה

מצרכים לקוסקוס :
1 קילו סולת , כף מלח , כוס וחצי מים לפעם הראשונה , 2-3 כוסות לפעם השניה , 1/2 כוס שמן

הכנת הקוסקוס :
בסיר שבא מתחת לסיר האידוי ממלאים מים 1/2 גובה .
בקערה גדולה ורחבה במיוחד שמים סולת , מלח , ומים בהדרגה לערבב ביד , לאחר מכן להעביר את הסולת שערבבנו במסננת , להוסיף את השמן לערבב שוב עם היד להעביר לסיר אידוי , לאדות 45 דקות
בין הסיר מים לבין הסיר אידוי סוגרים בבד ארוך שסוגר ביניהם שלא יברחו האדים .
להוריד מהגז לשפוך לקערה הגדולה לקרר שיהיה קל לערבב ולשפוך 2 עד 3 כוסות מים ולערבב .
שוב שמים בסיר אידוי 45 דקות , לשפוך שוב לקערה ולקרר , לשפוך כוס וחצי מים בהדרגה , ניתן להוסיף מים לפי הצורך

מצרכים למרק :
2 כוסות חומוס שהושרה לילה במים או משקית הקפאה , 1 קישוא , 2 גזר
1 בצל , 2 תפוחי אדמה , עלים וגבעולי כרפס , 1/4 כרוב לבן , דלעת / דלורית מים , כף וחצי מלח , 6 כפות שמן
2 כפות מרק עוף , כף כורכום , כפית פלפל לבן טחון או גרוס

הכנת המרק :
בסיר גדול שמים שמן ומחממים
קוצצים בצל ומטגנים 2 דקות , בינתיים מקלפים וקוצצים את הירקות ומוסיפים לסיר , מתבלים ומערבבים .
בסיר אחר שמים מים ומבשלים את העוף עם מלח שליקה של 1/2 שעה ולהעביר לסיר המרק .
https://www.instagram.com/reel/Ch61NoIA1bZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
את הקוסקוס ניתן להגיש כמנה חלבית
עם שמנת או אשל
להצטרפות לקבוצה שלי : סוניה מתכוניה – Sonya Matconya לחצו כאן

מתכוןמתכון