מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת החלב שאצלנו העיראקים לא מפספסים את מסורת אכילת הקיימר והקאהי שמתקיימת בעיקר בחג השבועות.
את הקיימר מורחים על הקאהי המטוגן והחם ומעל מוסיפים דבש או סילאן.
כל ביס מעדן אך גם ממכר😘
ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"
מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת של החלב
חומרים
1.5 ליטר חלב 3.8% שומן
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
(הנוסחה שלי – על כל ליטר חלב 500 מ"ל שמנת)
אופן ההכנה
.1. לתוך סיר שופכים את החלב ומביאים לידי רתיחה
2. לאחר הרתיחה הראשונית של החלב מוסיפים את השמנת בוחשים ושוב מביאים לרתיחה
אין לבחוש יותר את הנוזל .
3. מוזגים את כל הנוזל לכלי מעין מגש ,( אפשר להשאיר גם באותו הסיר ) יש להנמיך את
האש לנמוכה ביותר ולבשל כ- שעה וחצי עד שעתיים כל התהליך ללא מכסה
4. סוגרים את האש מכסים עם מכסה ומעל עם מגבת לא מזיזים את הסיר עד שמתקרר
ומעבירים בזהירות למקרר למשך 24 שעות
5 מנתקים את השכבה העליונה בזהירות מדפנות הסיר ,אוספים את השכבה העליונה תוך
כדי גלגול מעין רולדה לצלחת הגשה .
6 מגישים את זה יחד עם דבש , סילאן, או סוכר
הארה: עם הנוזל שנשאר אפשר לעשות שוב את אותו התהליך או להשתמש בו כל דבר אחר
תהנו
מאכלים מהמטבח העיראקי של דליה לוי.