תודה שוב ל מאיה בוטראשווילי על מתכון מהמם לקינמונים 👌👍💥
מחצי הבצק הכנתי קינמונים
ומחצי בורג שמרים במילוי שוקולד 🍫
לבצק..
6 כוסות קמח לבן
3 כפות סוכר
1 כוס שמן
1 כף שמרים יבשים
1 סוכר וניל
1 כפית מלח
בערך 2 כוסות מים… להתחיל בפחות !!! להוסיף לפי צורך עד קבלת בצק רך ומעט מעט דביק.
אני הוספתי קצת פחות מכף גלוטן (משפר אפיה)
לעבד לבצק נעים ורך
להתפיח ולחצות ל-2.
כל חצי פתחתי על מעט קמח בעזרת מערוך למלבן ומעל מרחתי חמאה מומסת.
מעל החמאה סוכר לבן וקינמון בנדיבות. לפזר בשכבה אחידה על הכל .
לטפטף מעל עוד מעט חמאה מומסת.
לגלגל לרולדה צפופה..
לחתוך בערך כל 2.5 ס"מ
להניח על תבנית עם נייר אפיה במרווחים ואת הקצה מכניסים למטה כדי שלא ייפתחו.
להניח מעל נייר אפיה ומעל תבנית ריקה או קרש וללחוץ מעל לקבלת גובה זהה.
להניח לתפיחה נוספת בתבנית ולאפות ב- 180 מעלות 15-20 דקות.
לסירופ…
1/2 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כף מיץ לימון
להרתיח ולצמצם נוזלים.
להבריש מעל הקינמונים בעודם חמים.
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
לבורג שוקולד..
לפתוח את הבצק למלבן ארוך בעזרת פאלטה למרוח שוקולד * לחתוך לחצי לקפל שוליים ולגלגל לשתי רולדות. את הרולדות מניחים אחת על השניה בהצלבה ומלפפים אחד על השני.
להתפיח בתבנית משומנת , למרוח ביצה ולפזר שקדים מולבנים.
לאפות 175 מעלות כ-40 דקות.
למתכון המילוי…
למילוי שוקולד:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם אבקת סוכר (השתמשתי בסוכר רגיל)
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קורנפלור
קורט מלח
תודה לחן במטבח ⚘🙏 על מתכון השוקולד למילוי
ולימוד על אופן ההכנה.
יצא מהמםםםםם
מתילי 💕