בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים
המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)
מצרכים:
בצק פריך מלוח:
2 כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה קרה
2 חלמונים
1/4 כפית מלח
4 כפות מים צוננים
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר להכניס קמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות
לערבל ולהוסיף חלמונים, מלח ומים.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.
הכנת הפטריות למילוי:
במחבת עם כף שמן לאדות קלות
1 בצל קצוץ ו-
12 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים ולצנן..
המלית:
פטריות ובצל
12 קוביות גבינה פטה כבשים
12 קוביות גבינה פרומעז
12 קוביות גבינה קשקבל
(גודל הקוביות 1×1 ס"מ)
רוטב רויאל
1 שמנת מתוקה
1 כף קמח
2 ביצים טרופות
1/4 כפית אגוז מוסקט
לשים בקערה ולערבב הכל יחד בעזרת מטרפה
הכנת הקישים:
לשמן תבנית סיליקון מחולקת ל- 12 קעריות אישיות..
לרדד עיגולי בצק בעובי 1/2 ס"מ ולרפד את הקעריות זו אחר זו..
לכל קערית בצק להוסיף 1 קוביה מכל סוגי הגבינות ו 4 חתיכות פיטריות ובצל ומעל לצקת רוטב רוייאל עד כיסוי.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180% מעלות צלזיוס ולאפות כ- 35 דקות או עד הזהבה יפה.
להוציא מהתנור ולחלץ את הקישים מהתבנית בעדינות.
להגיש חם..