Share with:


צמחוני כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

מרכיבים לתבנית פאי 28 ס"מ עגולה:
לבצק הקיש:
1 ורבע כוסות קמח מצה
100 גרם קוביות חמאה
1 כף חומץ
3 כפות מים
קורט מלח

למלית הקיש:
מעט שמן לטיגון
2 בצלים יבשים בינוניים קצוצים בינוני-דק
2 קישואים מגורדים דק, סחוטים מהנוזלים
2 קופסאות שימורי פטריות שמפניון חתוכות ומסוננות
4 ביצים L
1 מיכל שמנת לבישול
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כף פפריקה מתוקה

לציפוי הקיש:
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת דק

אביזרים:
נייליון נצמד, מעבד מזון, תבנית קיש 28 ס"מ, מחבת לטיגון, מזלג, קערה וכף.
2 ניירות אפייה – לרידוד הבצק

ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מעבד מזון, ומעבדים במהירות איטית עד לקבלת בצק רך ואחיד. מוציאים מהקערה.
אם הבצק דביק מעט, מוסיפים מעט קמח מצה.

2. עוטפים את הבצק עם נייליון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.

3. בינתיים מכינים את המלית הקיש:
במחבת על אש בינונית מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות, הקישואים וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב כ-4 דקות עד להתררכות ושינוי צבע. מוציאים מהאש ומניחים לצינון.

4. בקערה מכניסים את השמנת לבישול, השמנת החמוצה, הביצים והתיבול ומערבבים טוב. מוסיפים את הבצל, הפטריות והקישואים שטוגנו מקודם, מערבבים טוב לאיחוד כל המרכיבים לתערובת אחידה.

6. מרכיבים את הקיש:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

7. מוציאים הבצק מהמקרר, על נייר אפייה משומן מניחים את הבצק באמצע, מעליו מהיחים עוד נייר אפייה משומן ומרדדים את הבצק לעלה עגול קצת גדול יותר מקוטר התבנית.
מקלפים את נייר האפייה העליון.

8. מניחים בתבנית בזהירות ע"י נייר האפייה התחתון ופורסים אותו בתבנית

9. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ועם האצבעות מהדקים את דפנות הבצק בדפנות התבנית. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק.

10. יוצקים את תערובת המילוי על הבצק ומנערים בזהירות את התבנית לייצוב המילוי בכלל התבנית.
מפזרים את גבינת המוצרלה מעל הקיש.

11. מכניסים לאפייה של כ-40-45 דקות, עד להתייצבות והזהבה של הפשטידה.
מוציאים ומצננים קלות לפני הגשה….

קיש פטריות טעים חלבי – כשר לפסח
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים