תבנית 20 – 24
חומרים לבצק:
80 גרם סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות.
300 גרם קמח רגיל
1 ביצה
רבע כפית מלח
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הסוכר המלח והביצה . לאחר כדקה מוספים את הקמח ומעבדים לכדור בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק עם ניילון ניצמד ומכנסים למקרר לחצי שעה.
3. מוצאים את הבצק מהמקרר , ומרדדים אותו על משטח מקומח לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
4. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות עם הבצק, ועם מזלג דוקרים את התחתית ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.
5.מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ- 15 דקות או עד להזהבה קלה ומצננים.
6 את המלית מעבירים לקלתית ואת הקיש מכניסים לתנור לעוד 40 דקות בחום של 180 מעלות.
הערה:
מי שרוצה טעמים אחרים, מכניס במקום פטריות בטטה קלויה או ברוקולי שעבר חליטה, או קרישה ועוד
***** ממלאים את הקלתיות רק עד לגובה של 3/4 מהקלתית
מלית פטריות:
1 בצל לבן קצוץ
2 חבילות פיטריות שומפניון ( אפשר תערובת של פטריות )
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 שיני שום קצוצות
3 ביצים (L )
כף שטוחה של קמח
כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט אורגנו טרי או יבש למי שאין
הכנת המלית:
1. חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ומקפיצים אותן במחבת עם הבצל והשום.
2. מניחים על מסננת בצד ומצננים.
3. מערבבים שמנת, ביצים, גבינה בולגרית מגוררת וגבינת צהובה, אבקת מרק פטריות, קמח, חצי כפית מלח ואגוז מוסקט ופלפל שחור.
4. מערבבם עם הפטריות והבצל המוקפצים ומעבירים לתוך קלתית הקיש.