Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

המרכיבים:

1.1/2 כוסות חלב חם
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
4 כפות שמן
1/4 כפית מלח 1 כפית וניל
קמח מנופה כמה שנכנס
לבצק רך ונעים..
*
קורנפלור לפתיחת הבצק
*
150 גר 'חמאה מומסת עם-
5 כפות שמן
*
50 גרם אגוזי פקאן גרוסים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

*
סירופ סוכר:

1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 לימון
לשים בסיר את הסוכר, מים ולימון ולבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שיסמיך..

הכנת המאפה:

בקערה לשים את החלב החם, סוכר, שמן, מלח, וניל, שמרים וקמח תוך כדי לישה עד קבלת בצק רך ולא דביק..
את הבצק נחלק ל-5 כדורים ולהניח במגש, לכסות ולתת לבצק לתפוח כ-20 דקות.

על משטח מקומח בקורנפלור לרדד כל עיגול בצק למלבן בערך בגודל 30×40 נפזר מעט קורנפלור, לקפל ולהניח בצד..
כך נרדד את כל הכדורים..
העלה המרודד נמרח חמאה מומסת ומעל נניח את העלה המרודד השני ושוב נמרח חמאה ממומסת ונניח מעל עוד עלה מרודד וכך את כל 5 הכדורים המרודדים.לקפל את קצה הדפים כמו רולדה ולחתוך עובי של 6 ס"מ בערך לקפל וליצור צורת קן ולשים במרכזו פקאנים גרוסים מעט גרגרי סוכר וקמצוץ קינמון.
להניח את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על 200% מעלות צלזיוס עד הזהבה יפה.

להוציא מהתנור ולטפטף בנדיבות מעל המאפה
סירופ סוכר
(או אבקת סוכר)..

להגיש חם
תהנו..