אפויים עם רוטב לזניה מצוין והמון גבינה נמסה ונמתחת מעל
מנה מרשימה וממכרת
יחד עם סלט פשוט, זה באמת כל מה שצריך לארוחת ערב
בביקור בניצת הדובדבן ניתקלתי בגבינת מסקרפונה של תמיז שלא ראיתי המון זמן והייתי חייבת להכין כזה
מתכון ״בערך״:
לחבילת קנלוני 500 גרם
תבנית ארוכה ועמוקה (בערך 40 על 20)
ליטר רוטב לזניה שאוהבים (אפשר גם קנוי של יכין מדולל במים)
למילוי:
ערבוב של גבינות
פה יש:
מסקרפונה של תמיז
טבעית 9 אחוזים של פלנטי
גליל מהמה קיו עגבניות מיובשות
חצי גליל מהמה קיו בטעם עיזים
חצי גביע גבינת מהמה קיו בטעם בצל מעושן
לתרד:
עם מעט שמן (פה השתמשתי בשמן כמהין), לאדות בצל גדול קצוץ דק וחצי ראש שום קצוץ גס
להוסיף מלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט
כשהכל מזהיב, להוסיף חבילה גדולה של עלי תרד (בערך 600 גרם)
פה יש ערבוב של בייבי תרד ותרד ניוזילנדי
לערבב עד שהכל מתכווץ
לצנן
לקצוץ דק (לעבוד על זה 7-8 דקות עם סכין גדולה וחדה)
לערבב עם תערובת הגבינות
למלא את הקנלוני (הכי קל עם שקית זילוף גדולה)
להניח שכבה דקה של רוטב לזניה בתחתית התבנית
לסדר את כל הקנלוני בשורה צפופה
לפזר את יתרת הרוטב עד שהכל מכוסה אבל לא גולש כדי למנוע דליפות בתנור
מעל גבינה מגורדת בנדיבות
פה יש משומשו לפיצה
לכסות בניר אפיה
לצפות בשלוש שכבות ניר כסף כדי לאטום את האדים בהם הקנלוני יתבשלו
לתנור על 190 טורבו לשעה עד שעה ו- 10 דקות
לתת לנוח עוד 15 דקות מחוץ לתנור
לפתוח בזהירות (האדים ממש חמים)
לפזר קצת בזיליקום טרי
להגיש מיד עם כוס יין לבן מצונן