המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
בצק:
חצי קילו קמח
חצי כפית קצת פחות סודה לשתיה
1/2 כף שמרים יבשים
כפית שטוחה אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה
כוס וחצי מים
חצי כף מלח
כף שטוחה זרעי שומר
רבע כפית הל לעוגיות.
קמצוץ ציפורן ממש קורט קטן.
קמצוץ זנגוויל ממש קורט קטן.
אופן הכנה
בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואת כל החומרים היבשים.
מוסיפים מרגרינה , מים ומלח ללוש רק עד לקבלת בצק אחיד.
משמנים את הבצק ומכסים למנוחה של שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במקום ליצור נקניקים לחתוך ואז לסגור
פשוט מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה.
לעובי 2 סמ , מורחים מעט שמן מעל הבצק.
ומנחים עליו ניילון נצמד, להדק טוב לבצק.
קורצים עיגולים יפים בגודל כוס קפה זכוכית
ובעזרת פקק של בקבוק קורצים את החור הפנימי.
יוצא מדוייק אסטטי ונקי.
מכסים את העוגיות לחצי שעה מנוחה.
מכינים קערית עם חלמון ומעט מלח גס
וקערית נוספת עם שומשום מלא.
טובלים כל עוגייה בביצה ומיד בשומשום,
ואופים כ-25 דקות,
עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.