לסיר הזיתים:
קופסת זיתים חרוזית (לשטוף היטב, להשרות במים 3 פעמים עד שהמרירות יוצאת)
4 עגבניות גדולות בשלות
5 שיני שום
בצל גדול
גמבה אדומה
פלפל חריף אדום
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
שמן
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה מרוקאית
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון לקציצות
צרור כוסברה
3 שיני שום
בצל גדול קצוץ
1 כף קמח מצה / פירורי לחם
ביצה אחת
מלח, פלפל שחור
מעט שמן
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, השום, הגמבה והעגבניות ומטגנים: מתחילים עם הבצל, מוסיפים את השום ומסיימים עם הגמבה והעגבניות.
3. נותנים לעגבניות להתבשל קצת, מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. אם הרוטב מרגיש סמיך מדי מוסיפים קצת מים חמים.
מוסיפים את הזיתים והפלפל החריף ומבשלים על אש קטנה 40 דקות (שימו לב – עדיין אין תבלינים).
קוצצים את הירק, הבצל והשום ומוסיפים לבשר. מוסיפים את פירורי הלחם/קמח מצה והביצה ומעט שמן, לשים היטב ומכדררים לקציצות בגודל כדור פינג פונג.
פותחים את הסיר, טועמים את הרוטב ורק אז מתבלים (הזיתים נותנים קצת מליחות). מערבבים היטב וזורקים פנימה בעדינות את הקציצות, אחת אחת. מנענעים את הסיר (בשום אופן לא מערבבים עם כף), מבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות ומשאירים מכוסה.