Share with:


בשרי

אופן הכנה

קציצות בשר בקר בפירורי לחם עם ראשי שומר ובצל – ארוחת צהריים נהדרת ומשביעה במיוחד

לקציצות:
בשר בקר טחון – 250 גרם
בצל – יחידה גדולה קצוץ דק.
פטרוזיליה – כוס קצוץ
שום – 4 שיניים, כתושות
מים – 4 כפות
פירורי לחם – 3 כפות
מלח – כפית שטוחה/לפי הטעם.
פלפל שחור – כפית שטוחה, גרוס/לפי הטעם.
פפריקה – כפית שטוחה/לפי הטעם.
כוסברה מיובשת – כפית/לפי הטעם.
כוס פירורי לחם לציפוי הקציצות.

תוספת השומר והבצל

קציצות בשר עם שומר
שומר – 2 ראשים
בצל – יחידה גדולה חתוך לחצי ואז לפרוסות.
שמן קנולה – 3 כפות לטיגון.
מלח – כפית שטוחה/לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, גרוס/לפי הטעם.
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט – כף שטוחה, לפי הטעם.
כורכום – 1/2 כפית שטוחה/לפי הטעם.
מים – 1½ כוסות

הכנה:
1. לשים בקערה את הבשר הטחון, להוסיף את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה, שיני השום, 4 כפות המים, 3 כפות פירורי הלחם ושאר התבלינים.
2. לערבב וללוש היטב.
3. בידיים רטובות ליצור צורת קציצה, לעטוף בפירורי לחם ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
4. לחתוך לרבעים את השומר ואת הבצל, ולטגן בסיר מכל הכיוונים עד שמתקבל מעט צבע. לתבל בתבלינים ולערבב.
5. להוסיף את קציצות הבשר ואת המים, ולערבב בעדינות. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה נוספת. לפני ההגשה לפזר עוד פטרוזיליה מעל הקציצות לפי הטעם.

קציצות בשר עם שומר
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים