לקציצות:
חצי קילו בשר טחון אפשרי עוף או בקר..
בצל מגורד.
תפוח אדמה מגורד…..
עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
מלח.
פלפל שחור.
אבקת מרק עוף.. .
בהרט…
2 כפות שמן…
חצי כוס פירורי לחם..
לרוטב:
בצל קצוץ.
4 שיני שום קצוצות.
פלפל אדום חתוך לרצועות.
עלי סלרי וגבעולים קצוצים.
תחתיות ארטישוק מופשרות וחלוטות במים חמים ומבושלות 10 דקות.
לחתוך אותם לרבעים
מיץ מלימון שלם
מלח .
פלפל שחור.
כורכום.
אבקת מרק עוף.
הכנה
לערבב את כל חומרי הקציצות לשים במקרר לחצי שעה…
ליצור קציצות ולטגן…
בסיר רחב להזהיב בצל קצוץ להוסיך את השום ולהזהיב להוסיף רצועות פלפל ועלי סלרי ולהקפיץ טוב..
להוסיך תבלינים ואת תחתיות הארטישוק ..להוסיף מים ולבשל 20 דקות…
אחרי 20 דקות להוסיף את הקציצות אם חסר נוזלים להוסיף לתקן טעמים ..
לבשל עוד 30 דקות על להבה בינונית…
טיפ..
הכוס היא כוס מידה…
לא חייבים לטגן את הקציצות אפשרי לכדרר רגיל ולהוסיף לסיר