1 ק"ג דג בקלה (או דג אחר שאוהבים) | |
שום כמה שאוהבים | |
1 תפו"א מגורר דק | |
1 בצל | |
1 ביצה | |
פטרוזיליה | |
כוסברה ירוקה | |
כוסברה יבשה טחונה | |
כמון | |
2 פרוסות לחם (ללא הקשה) להכניס למעבד מזון לטחון ולהניח בצד | |
מלח | |
. | |
לרוטב: | |
1 בצל גדול | |
3 שיני שום | |
1 גמבה אדומה | |
2 עגבניות (פרוסות) | |
מים בערך כוס וחצי | |
3 כפות שמן | |
פפריקה אדומה | |
מלח | |
א. מרק עוף | |
1 כף קארי צהוב |
הכנת הרוטב: לפרוס את הבצל לשים בתוך סיר רצוי סוטאג' , לטגן מעט ולהוסיף את הגמבה והשום לטגן מספר דקות ולהוסיף את שאר המרכיבים לכסות ולבשל על אש בינונית כ- חצי שעה.
הכנת הקציצות:יש לשטוף את הדג, לנקות מעצמות, לחתוך קוביות ולטחון במעבד מזון מספר שניות (לא לטחון יותר מידי) , להעביר לקערה עם הלחם שטחנו מראש ולהוסיף את שאר המרכיבים וללוש עד הבלעת כל המרכיבים לעיסה אחידה….
לחמם מחבת עם שמן להכין קציצות כמו בתמונה (או כדורים) לטגן קלות עד להזהבה בהירה,….בסיום להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל על אש בינונית כחצי שעה
בהצלחה