Share with:


צמחוני

אופן הכנה

חומרים:
1/2 ק"ג דג טונה
1/2 ק"ג דג סול / פילה מושט / נסיכה
ח"ב כוסברה
ראש שום
1בצל
1 תפו"א גדול
1/3 כוס קמח מצה
פלפל לימון (תבלין חדש וטעים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום

חומרים לרוטב:
3 עגבניות מגורדות
חצי ראש שום מפורק ומקולף לשיניים
1 גמבה אדומה
2 פלפל ירוק חריף
5 פלפל סודנים יבשים
5 כפות שמן
מעט מלח
כפית חוואייג' למרק
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
קוסברה קצוצה לקראת הסוף

אופן ההכנה:
1 לטחון את הדגים עים הכוסברה, והשום,בצל, ותפו"א,
2 לערבב עים שאר המרכיבים ולשים במקרר לחצי שעה
3 בנתיים מכינים את הרוטב לסדר את הפלפלים והשום בסיר רחב
לערבב את העגבניות המגורדות עים השמן ושאר התבלינים ולשפוך על הפלפלים להוסיף 2 כוסות מים רוטחים ולשים על הגז
4 בנתיים מוציאים את עיסת הקציצות
יוצרים קציצות ומניחים בעדינות לתוך הסיר (אם חסר מים אפשר להוסיף עד גובה הקציצות)
5 לא לערבב עים כף אלא רק לנענע את הסיר לקראת הסוף לפזר כוסברה לבשל עוד 5 ד"ק לכבות

קציצות דגים
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים