Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

קילו דג – כל דג בשרני ללא עצמות שתבחרו.
דג ים טרי, מאוד משפיע על המרקם והטעם.
אני עשיתי עם פלמידה לבנה.
6-7 שיני שום טרי לכתוש.
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
גבעול כולל העלים של כרפס
כמה עלים בודדים של נענע
רבע כוס שמן זית
כפית פלפל לבן
כף שטוחה מלח
רבע כוס מיץ לימון
חצי כף כורכום
כפית פלפלת חריפה – שודניה צ'ילי.
2 ביצים.
להשרות את הדג במיץ לימון למשך רבע שעה,
לשטוף, לסחוט הייטב את הדג, שלא ישאר נוזלים
ולטחון גס במג'ימיקס.
להוסיף את הירק התבלינים ביצים ללוש הכל ביחד ולטחון שוב במג'ימיקס עד שמתקבלת עיסה הומוגנית.
לכסות להכניס למקרר לפחות שעתיים.
העיסה צריכה להיות "יבשה" ויציבה לדאוג שלא יהיו יותר מדיי נוזלים אחרת הקציצה תתפרק.
בסיר סוטג' מביאים לרתיחה:
6-8 עגבניות בשרניות מגורדות, כוס וחצי מים, רבע כוס שמן, כפית סוכר, כף רסק עגבניות, חצי כף מלח, כף פפריקה מתוקה, מעט פלפלת חריפה לפי רמת בחריפות שאוהבים, 3-4 שניי שום.
מנמיכים את הלהבה,
עם ידיים מעט משומנות, יוצרים קציצות ורק שהרוטב רותח, מוסיפים אותן לסיר וממשיכים לבשל 15-20 דקות על להבה נמוכה מאוד.