Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים :
2 קופסאות טונה מסוננות מהשמן
2 תפוח אדמה מבושל ומעוך
1 גזר טרי מגורר דק
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
2 ביצים
3 כפות קמח מצה/פירורי שניצל
רבע כפית כמון
רבע כפית פלפל.
חצי כפית מלח.
רבע כפית כורכום
פטרוזליה קצוצה בנדיבות

אופן הכנת הקציצות:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ומכניסים למקרר לפחות שעה לספיגת טעמים .

יוצרים מהעיסה קציצות מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה משומן ומרססים מעט מעל הקציצות בשמן .
מכניסים לתוכנית טיגון בנינגה לכמה דקות מכל צד עד להשחמה משני הצדדים .
או לקמח את הקציצות במעט קמח ולטגן בשמן עמוק .
מניחים בצד עד להכנת הרוטב לקציצות .

לרוטב :
2 כפות שמן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתוכים לרצועות
6 שיני שום פרוסות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 כפות רסק
1 כף סילאן או סוכר
כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
כף שטוחה מרק עוף
מעט מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כוס וחצי עד 2 כוסות מים

אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב יוצקים שמן מוסיפים אליו את רצועות הפלפל שום וקוביות תפוח אדמה נותנים צריבה קלה של 2-3 דקות לירקות .
מוסיפים את התבלינים והרסק והסוכר/סילאן וכוס וחצי מים בערך מכסים ונותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ 10 דקות בערך או עד שתפוח האדמה מתרכך מעט !
מסדרים את הקציצות האפויות מעל הרוטב מבשלים על אש נמוכה כ -15- 10 דקות נוספות .
ובתאבון 🥰

אסתי

קציצות טונה אפויות ברוטב עם ירקות_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

251 מתכונים