מתכון משולב.
לקציצות הירק:
צרור פטרוזיליה קצוץ.
חצי צרור כוסברה קצוץ.
חצי צרור בצל ירוק קצוץ.
שני גבעולי כרפס קצוצים .
5 גבעולי שמיר קצוצים.
1 חזה עוף קצוץ דק.
1 בצל לבן קצוץ דק.
1 ביצה
2 כפות קמח שקדים
תיבול הקציצות:
מלח ופלפל לפי הטעם.
כף תבלין קציצות.
כף שטוחה פלפל לבן.
חצי כפית כמון גרוס .
חצי כפית כורכום.
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב .
אופן הכנה לקציצות:
ללוש את כל החומרים הקצוצים+תיבול+ ביצה.
לריפוד הקציצות אפשר
פירורי לחם
קמח שקדים וסומסום.
ליצור קציצות בשתי ידיים לחות, לרפד בציפוי הנבחר.
אופציה להכנה:
טיגון
אפיה בתנור עם תרסיס שמן קל.
להגשה- עם כל תוספת.
מתכון תוספת עדשים:
חומרים-
2 כוסות עדשים ירוקות.
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן
תיבול:
כמון גרוס
מלח +פלפל לבן לפי הטעם.
רבע כף כורכום.
אופן הכנה:
לאדות את הבצל הקצוץ עם השמן.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים+ עדשים .
להביא לבישול על אש נמוכה עד ריכוך העדשים וצמצום הנוזלים.
בתיאבון