חומרים:
2 כרישה
2 תפו"א
1 ביצה XL
קמח מצה/ קמח (לפי הצורך)
מלח
פלפל שחור
מילוי:
1 קופסה פטריות פרוסות ומסוננות
1 סלסלה פטריות טריות (לפרוס)
(אפשר רק מקופסה או רק טריות)
1 בצל גדול
1 שן שום
מלח
פלפל שחור
בהרט
שמן לטיגון
**תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
1)לחתוך ולפרוס את הכרישה, לשטוף היטב, לבשל במים ומלח כחצי שעה….
2)לבשל את תפוח האדמה לריכוך מלא.
3)לרסק/לחתוך דק את הכרישה…
4) למעוך היטב את תפו"א…לערבב ביחד ולהוסיף את שאר המרכיבים….
*** יש לבדוק ביד אם התערובת מגובשת ולהוסיף קמח לפי הצורך עד איחוד העיסה.
5) הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצל ולטגן קלות.עם מעט שמן….להוסיף את הפטריות , התבלינים לבשל כ-5 דקות .
*לצנן לפני שממלאים.
6) מילוי הקציצות כמו שממלאים קובה.. לקחת כדור מהעיסה , לשטח ביד..לשים במרכז 1 כף מתערובת הפטריות לסגור היטב…
לטגן בשמן חם עד להזהבה !!
בהצלחה!!🍄🧅🧄