Share with:


בשרי

אופן הכנה

1/2 ק"ג בשר טחון,(או חצי חזה עוף וחצי בשר טחון)
1 בצל גדול
1 תפו"א גדול
קצת פיטרוזיליה
1/3 חבילה כוסברה
1/2 חבילה שמיר(למי שאוהב)
1 ביצה
3/4 כוס קמח מצה
קצת מלח
כורכום
פלפל שחור
1 כפית תבלין של מפרום
אופן ההכנה
1 לגרד את התפו"א והבצל על פומפיה דקה. ולסחוט אותם מהנוזלים
2 להוסיף את הבשר ולערבב הייטב
3 להוסיף את הירק הקצוץ ולערבב
4 להוסיף את קמח המצה ולערבב
5 להוסיף ביצה והתבלינים ולערבב הייטב…(העיסה אמור להיות דביק שיהיה אפשר ללוש אותו)
6 ליצור קציצות ולסדר על מגש
7 לטגן בשמן משני הצדדים
(אפשר להקפיא אם לא רוצים להשתמש בהכל)
רוטב למפרום
1 בצל
1/4 כוס שמן
1/2 כף רסק עגבניות
1/4כף פפריקה
1/2 כוס מים
קורט מלח
פלפל שחור
מעט מרק עוף

אופן ההכנה
1 בסיר רחב לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הרסק ,והפפריקה ,המים ,פלפל שחור,לערבב ביחד על אש נמוכה עד שזה נהיה סמיך
2 לסדר את הקציצות בסיר להוסיף מים עד גובה הקציצות ולא לעבור אותם
3 להוסיף מעט מרק עוף ומלח לנדנד את הסיר קלות לערבוב ולהשאיר על אש נמוכה עד שהרוטב מעט מצטמצם ומסמיך
4 אפשר לשים למטה פרוסות של תפו"א למי שאוהב…שמים קודם פרוסות תפו"א עד שהם חצי מבושלים ואז לסדר עליהם את הקציציות
בהצלחה רוחמה כהן…🧡

קציצות מפרום אוריגינל👌_מתכון של רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים