550 קמח לחם
25 גר שמרים טריים
100 מ"ל חלב
4 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
70 גרם סוכר
5 גרם מלח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
צנצנת ממרח נוטלה
להברשה לפני אפייה:
חלבון של ביצה וכף חלב
לסירופ:
חצי כוס סוכר וחצי כוס מים
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מערבבים בעזרת כף חלב ושמרים מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים …..
מוסיפים קמח, סוכר ומלח ולשים בעזרת וו גיטרה כשלוש דק.
מוסיפים את החמאה ולשים עשר דקות נוספות.
בשלב זה הבצק רך גמיש ודביק.
מכסים בניילון נצמד..
מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים לשלוש שעות במקרר.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים מומלץ לשקול ולאחר מכן לחלק הבצק מתאים לשלושה קראנצ'ים בתבנית אינגליש קייק….
כל חלק מרדדים למלבן דק 30×40 עובי שני מילימטר ….
11מורחים בנדיבות ממרח נוטלה ומפזרים שבבי איגוזי לוז או מה שבא לכם ….
מגלגלים לרולדה ומכניסים למקרר ל 20 דקות .
חותכים את הרולדה במרכז לכל האורך מניחים אחד על השני ללפף לצמה סוגרים את שני הקצוות.
ומעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים 30 דקות, מברישים בחלמון ביצה וכף חלב) ואופים בתנור שחומם מראש 165 מעלות, 30-35 דקות .
הכנת הסירופ
מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת מרקם דביק באצבעות מברישים את הקראנצ'ים אחרי האפייה.