לכבוד פורים🤡🤠🤡🤠
בצק נפלא …עסיסי וטעים , ניתן למלא במה שאוהבים….כמות ..ל-2 רולדות
חומרים:כוסות מדידה
4 כוסות קמח לחם , מעניק רכות וגמישות לעוגה
1.5 כפות שמרים יבשים /25 גר שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים L
2/3 כוס מים /חלב
100 גר מרגרינה /חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (לא חייב)
למלית האגוזים :
2 כוסות אגוזים טחונים גס
1 חלבון ביצה (או ביצה שלמה)
2/3 כוס סוכר
גרידת לימון
הכנת המילוי…לערבב את כל החומרים ולשמור.
למלית הפרג:
100 גרם פרג טחון
3/4 מים /חלב
1/3 כוס סוכר (אפשר להוסיף לפי הטעם)
30 גר מרגרינה /חמאה
1 כף קורנפלור
1 כף דבש
1 כפית רום
(ניתן להוסיף אגוזים)
הכנת המילוי; לתוך סיר קטן לשים את כל החומרים ולבשל על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
סירופ למריחה לאחר אפיה..3/4 , חצי כוס סוכר, מעט מיץ לימון , לבשל כ-10דקות על אש בינונית .
******
רצוי להכין את הבצק ערב קודם ולהתפיח לילה במקרר.. או להכין היום ולהתפיח שעתיים ..ולאחר עיצוב העוגות להתפיח שוב שעה.
הכנת הבצק:
כהרגלי…לשים בקערת המיקסר /ידני…את כל החומרים …ללוש עד לקבלת בצק רך וחלק.
לאחר ההתפחה לחלק ל-2 כדורים שווים, לרדד למלבן, למלא במילוי שבוחרים, ולעצב כפי שרוצים…
****לא ממליצה לאפות החד פעמי…לצערי שלא כהרגלי נאלצתי .
לשמן תבנית …ולאפות בחום 165 כ-40 דקות .
בסיום האפייה למרוח את סירופ הסוכר.
בהצלחה ופורים שמח 🤡🤠🤡🤠🤡🤠