1 חבילת בצק עלים (מעדנות) | |
1/2 ליטר חלב | |
1/2 כוס סוכר | |
3 כפות קונפלור | |
מקל וניל/כפית תמצית וניל | |
1 אינסטינג פוטינג וניל | |
1 שמנת מתוקה גדולה | |
. | |
לקישוט: | |
300 גרם סוכר פונדאט- קונים בכל חנות תבלינים. | |
50 גרם שוקולד מריר מומס |
קרם פטיסייר:
מרתיחים את החלב והוניל. עד שרותח.
ובינתיים סוכר וקונפלור יחד עם חצי כוס חלב.
שופכים את הקונפלור לתוך החלב ומערבבים היטב עד שמבעבע.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הפודינג ללא גושים.
מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד להתייצבות במקרר למשך ליילה שלם.
הכנת בצק עלים:
מרדדים על נייר אפייה את הבצק בגודל התבנית, מפזרים אבקת סוכר ומחוררים עם מזלג.
(להניח תבנית מעל כדי למנוע תפיחה) לאפות 180 עד להזהבה.
הרכבת המלפה:
שמנת מתוקה עם פודינג במקסר יחד עם הקרם שנח ליילה במקרר.
מחלקים ל 3 חלקים שווים את הבצק.
מזלפים את הקרם על כל שכבה.
ממיסים את הסוכר פונדאט עם רבע כוס מים- מערבבים היטב עד שנמס חלק ומבריק.
שוקולד מריר ממיסים ועושים פסים של קישוט.
מכניסים למקרר.