Share with:


בשרי

אופן הכנה

**ממליצה לא לוותר על הכבד…

(מערכת וואלה!)
קרפעלך של קפה בתיה (מאתר המסעדה)
הבצק: [הבצק מתאים גם למלית תפו"א]
1/2 ק”ג קמח רגיל מנופה
2 ביצים גדולות
כ- 1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים מבישול תפו"א
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
**ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ניצמד ומשהים במקרר כמה שעות או עד למחרת.

מלית בשרית – קרפלך בשרי.
מלית בשרית – קרפעלך בשרי.{יש גם קרפעלך עם גבינה – חלבי, הבצק שונה}
250 גר’ הודו ועוף טחונים מעורבים יחד – מהמרק
אפשר ורצוי להוסיף קצת בקר מאותו מרק (לפי בוצי – מרק טעים משלושה סוגי בשר: עוף, הודו, בקר) אפשר להוסיף (ורצוי)
טוחנים מעט כבד עוף צלוי[ממש כף מוכן ומגורר או מעוך]
מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים את הבשר הטחון והכבד מתבלים בפלפל מלח ומעט אב’ מרק בצל, אפשר מעט ריבת בצל
מעט אב’ מרק עוף, מערבבים יחד ומצננים, מרדדים עלה בצק דק, חורצים עיגולים או ריבועים, מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז מקפלים לשניים לצורת ירח, צובטים ואז מהדקים את שני הקצוות, אחד לשני (כמו בתמונה) {במצב הזה אני מכינה על מגש מקומח מעט ומקפיאה, כשקפוא ניתן להכניסם יחד לשקית או קופסא לעת הצורך}
בזמן אמת יש לבשל במיי מלח כ-10-15 דקות לסנן, אפשר לאכול כך, אפשר לטגן, גם במרק נהדר ואפשר לערבב עם בצל מטוגן מלח+פלפל שחור…….ולהנות.

** מלית לוורניקס עם תפו"א ובצל מטוגן:
3-4 תפו”א רצוי עם קליפה אדומה, לבשל למעוך לפירה, לתבל מלח, פלפל שחור ובצל מטוגן-זהוב כולל מעט שמן מהטיגון [מזהיבים 2-3 בצלים קצוצים לחצאי רצועות במעט שמן]
מוסיפים מחצית למלית הפירה ומערבבים.
מרדדים דק את הבצק וקורצים עיגולים, ממלאים, כפית גדושה מהמלית, סוגרים ומקפלים לשניים לחצי ירח, את הוורניקס משאירים כך בלי חיבור נוסף} אפשר להקפיא או לבשל בסיר עם מי מלח כ-10-15 דקות עד שצפים, מסננים ומערבבים בקערה עם המחצית בצל מטוגן שהותרנו לשם כך בצד, מתבלים במלח ופלפל שחור…ונהנים..מה זה נהנים..ומודים לי כמובן..!!!

קרפעלך עם מלית בשר ומעט כבד של אמא בוצי -…נפלא וטעים_מתכון של גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים