Share with:


פרווה

אופן הכנה

חומרים (לכ-35-40 קרקרים):
לבצק:
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח תירס
1 כוס מים פושרים
3 כפות שמן זית
3 כפות שומשום
תערובת תיבול לבצק של:
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
1/2 זרעי כוסברה
כוסברה
1/2 כפית פפריקה מתוקה

לקישוט:
2 כפות שומשום
2 כפות קצח
1 כף אורגנו

תבנית תנור שטוחה
2 ניירות אפייה
תרסיס שמן

ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד לעיסה אחידה ודביקה.
2. בתבנית תנור שטוחה עם נייר אפייה משומן קלות עם תרסיס שמן משטחים את הבצק.
3. מכסים את הבצק עם נייר האפייה השני, שגם אותו נשמן קלות עם תרסיס שמן.
4. מרדדים בין שני ניירות האפייה את הבצק, לעובי דק יותר. שיתפרס לכל התבנית.
5. מוציאים את נייר האפייה העליון, ומפזרים את תערובת הקישוט.
מהדקים קלות ע”י מערוך, כדי שהשומשום, הקצח והאורגנו ידבקו טוב יותר.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים במשך.20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב ונאפה.
7. מוציאים ומיד חותכים לריבועים ע”י גלגלת חיתוך של פיצה או סכין טובה.
8. נותנים לקרקרים להצטנן לגמרי.
אחסנה בקופסה אטומה…

קרקרים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים