Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים
אפשר להכפיל כמויות
500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה מאוד
180 מ"ל מים =קצת פחות מכוס לשתיה חמה
80 גרם סוכר=חצי כוס לשתיה חמה
קורט מלח
2 ביצים🐣🐣
1 כפית תמצית

למלית
1 צנצנת נוטלה
1ביצה טרופה להברשה
לסיכום
1 כוס מים
2 כוס סוכר

אופן ההכנה
מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח.
שמרים , סוכר ,מים ביצים תמצית וניל מערבלים ומוסיפים מלח וחמאה בהדרגה .
עד לקבלת בצק רך ודביק וזה בסדר .
מניחים את הבצק בקערה ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח.
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על משטח מקומח לבלבן של 25 ס"מ לא חייב להיות מדויק ותמיד לקמח כי אני חוזרת שוב הבצק רך ודביק אז כל הזמן לקמח וחוזרים על אותה פעולה עם שאר הבצק .
מורחים שכבה אחידה של ממרח נוטלה מקפלים את הבצק לעורך שוב מרדדים מעט חותכים למשולשים ומגלגלים מהחלק הגדול לחלק הקטן,שמים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה עד שעה
מברישעם ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .
כ 16 דקות בלבד אבל כל אחד עם התנור שלו.

הכנת הסירופ .
שמים על הגז את המים והסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ מעט דביק ומברישים על הרוגלך שיוצים מהתנור .

מתכוןמתכון

רוגלך חמאה במילוי נוטלה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים