Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

בצק שמרים מתכון בסיסי גם למאפים אחרים
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים
2 כפות גדושות סוכר
2 ביצים לארג'
כפית שטוחה מלח
120 גרם חמאה או מחמאה קרה מאוד
שקית סוכר ווניל, או מעט תמצית ווניל.
כוס מים פושרים או חלב.
אתם מוזמנים להכפיל את הכמות 😁
הכנה :
בקערת המיקסר מערבלים סוכר שמרים וחלב פושר או מים פושרים, מוסיפים את הקמח, מערבלים 3 דקות,
מוסיפים ווניל, מלח, ביצים, ומערבלים 5 דקות.
חותכים את החמאה או המחמאה לקוביות, ומוסיפים כל פעם קוביה תוך כדיי עירבול,
מערבלים את הבצק עד שהכל ניטמע, משמנים מעט קערה ומשאירים את הבצק לתפוח שעה.
בתום שעה, להוריד לו את האוויר, לא ללוש, רק להוציא אוויר, לכסות להכניס למקרר עד למחרת בבוקר.
לפניי שנוציא את הבצק, נכין סירופ ומלית

סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
מעט ווניל
לערבב הייטב עד שהסוכר נמס לחלוטין ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות
ממליצה להוסיף פלח קליפת תפוז בתחילת הבישול.

מחיות:
אפשר למרוח ריבה, שוקולד, כל ממרח שאוהבים.
אפשר גם בלי מלית ואחריי האפייה להמתין שיתקררו למלא בקצפת אינסטנט פיסטוק עם ווניל
אפשר להכין בבית מחיות ומחיות יש לכן מלא מתכונים פה בקבוצה
כשהמלית והסירופ מוכנים מתחילים לעבוד על הבצק על הרוגלך.
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ,
ממליצה למרוח שיכבה דקה של חמאה או מחמאה לפניי הקיפולים זה משביח את הבצק.
מורחים ומקפלים את הבצק שליש על שליש על שליש ,
מפזרים מעט קמח, ומרדדים שוב לדף בעובי 1 ס"מ
מורחים את המלית מקפלים לחצי מרדדים מעט על מנת לקבל עובי שווה וחותכים משולשים.
מגלגלים את המשולש לרוגעלך.
למרוח מעל כף דבש + ביצה מעורבבים ביחד
מכסים להתפחה של חצי שעה.
אפייה – רבע שעה על 180 מעלות.