לבצק:
3 1/2 כוסות קמח
200 ג"ר חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה
קורט מלח
3 חלמונים
מילוי פרג:
200 ג"ר פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
4 כפות ריבה (מה שואהבים אני שמתי תות)
30 ג"ר חמאה
מלית קקאו:
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפית נס קפה
1/4 כפית קינמון
אגוזי פקאן קצוץ
שמן כמה שניכנס למרקם משחתי
סירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כף לימון סחוט
1 כפית רום
אופן ההכנה:
1 לשים בקערת מיקסר את הקמח ולעשות גומה, לוקחים ספל גדול ושמים בו כוס חלב פושר כף סוכר והשמרים לערבב היטב ולהניח את הספל בתוך הגומה שהשמרים יתססו ל-10 דקות ולכסות במגבת
2לרוקן את הספל בגומה להוסיף את שאר המרכיבים וללוש עם וו גיטרה 10 דקות לבצק אחיד ולהכניס למקרר ללילה
אופן הכנת מלית פרג:
1 מחממים בקלחת חלב וסוכר עד להמסת הסוכר להוסיף את הפרג והריבה ולערבב הייטב ובסוף להוסיף חמאה להכניס למקרר ללילה
1 ביצה מקושקשת למריחה
אופן הכנת הרולדות:
1 נוציא את הבצק על משטח מקומח ונחלק ל-4
2 נרדד מלבן נמרח פרג ונגלגל לרולדה
אותו הדבר עם מילוי קקאו ונשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
נימרח בביצה
3 נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 עד להזהבה
בסיום למרוח מהסירופ
בהצלחה רוחמה כהן…🌷🌷🌷