קלוגרם קמח רגיל ( נשתמש ב 750 עד 900 גרם לערך ! ) | |
2 ביצים אקסטרה או 3 קטנות | |
כף וחצי שמרים ( כפות מלאות ) | |
1 חמאה - 100 גרם בטמפרטורת החדר _ מופשרת /רכה מאוד | |
3/4 כוס סוכר | |
2 כפות סוכר גדושות | |
3/4 כוס חלב | |
1 שמנת חמוצה | |
1 סוכר וניל | |
. | |
להברשה : | |
ביצה טרופה - על הרולדות התפוחות שבתבנית | |
. | |
לפיזור : | |
שומשום - על הרולדות התפוחות שבתבנית שהוברשו בביצה (לפני אפיה) | |
. | |
למילוי: | |
חצי קילוגרם שוקולד / פרג | |
. | |
לסירופ ... להרתיח יחד: | |
1/2 כוס מים | |
2 כפות סוכר | |
3 כפיות תמצית וניל |
מתכון מוצלח במיוחד – אל תוותרו !!!!
בקערה :את השמרים , חלב והסוכר ( 2 כפות גדושות) … תסיסה של כ 10 עד 12 דקות ( לא יותר )
לאחר התסיסה ..נכניס את הביצים, את השמנת החמוצה, הסוכר (3 רבעי כוס ) וסוכר וניל.
נוסיף בהדרגה את הקמח ותוך כדי ערבול נוסיף במקביל חתיכות חמאה …
חמאה -קמח …חמאה-קמח עד לגמר …ללוש טוב עד לאיחוד וקבלת בצק רך במיוחד
לתת לבצק לתפוח עד שמכפיל את ניפחו, ללוש שוב והתפחה של חצי שעה.
לחלק את הבצק ל 8 כדורים
כל כדור לפתוח עם מערוך (עם מעט קמח שלא ידבק)
למרוח את השוקולד/פרג, על הבצק הפתוח ולגלגל לרולדה
לחבר 2 רולדת בצורת צמה כך שנקבל 4 רולדות שמרים בסך הכל
להכניס לתבניות מוארכות-חד פעמיות
למרוח ביצה ומעט שומשום על כל רולדה מוכנה שבתבנית….לפזר סוכר מעל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה קלה(25 דקות עד חצי שעה לערך)
כשהעוגות יוצאות מהתנור ובעודן חמות,לשפוך את הסירופ
בתיאבון….
הערה : אם רוצים בצק יותר אוורירי ויותר מוצלח _ שלחו את הבצק למקרר למשך הלילה