תבנית תנור 40X30 ס”מ
לעוגת ספוג וניל:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
1/2 כוס קמח
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כף שמן (15 מ”ל)
מעט אבקת סוכר, לפיזור בתבנית ולהגשה
למלית קצפת וריבה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות אבקת סוכר (20 גרם)
1 כוס ריבת תות
הכנה:
מכינים את עוגת הספוג ואופים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה,
משמנים את הנייר ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות.
מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וקליפת לימון ומקציפים לאט, לאיחוד.
מוסיפים קמח וקורנפלור ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
מוסיפים שמן ומעבדים קצרות לאיחוד.
4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה זהובה, רכה וקפיצית למגע,
וקיסם עץ ננעץ במרכז ויוצא יבש.
5. מכינים נייר אפייה חדש על משטח עבודה ומפזרים עליו מעט אבקת סוכר. מוציאים את העוגה חמה מהתנור
והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה), על נייר האפייה החדש עם אבקת הסוכר (אם שולי העוגה נדבקו
לתבנית משחררים אותם קודם עם סכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
מכינים את המלית, ממלאים מגלגלים לרולדה:
6. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
7. מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים ריבהעל העוגה ומעליה מורחים את הקצפת בשכבה אחידה –
משאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול – היא עדיין תצא מקסימה.
8. מעבירים את הרולדה למקרר לשעתיים, להתייצבות. מקשטים את הרולדה באבקת סוכר, מביאים אותה
בשלמותה לשולחן, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר..