המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
צריך וחובה שתהיה מוכנה מבעוד מועד במקרר
כתוספת נכבדה לכבוד שבת ל:
חמין
עוף צלוי בתנור
צלי בשר
ממרח כבד
קיגל
וסתם ככה טוב שתמיד יש במקרר:)))))
2 קילו בצל סגול פרוס דק לרצועות
2 קילו בצל רגיל פרוס דק לרצועות.
להכניס את הבצל לסיר רחב
רצוי סוטאז'
לאדות הכל על אש קטנה
לערבב מדיי פעם
ברגע שהבצל מתחיל מעט להשחים
להוסיף
רבע כוס מים
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
מקל קינמון או כף שטוחה קינמון
קורט אבקת אניס / רבע כפית
מסמר אחד של ציפורן
ולתת להכל להתאדות לו על אש קטנה
עד שהבצל הופך להיות שזוף שקוף, זהירות לא לייבש לא לאדות את כל הנוזלים
מצננים
מעבירים לכלי ושומרים במקרר