Posted by Sigalit Yamen on Saturday, September 12, 2020
בצבע ובטעם משגע
מצרכים
אחד קילוגרם דלעת
שתי לימונים סחוט
כוס סוכר
מקל קנמון
כפית אבקת קנמון /אפשרות של ציפורן אניס ג׳ינג׳ר אגוז מוסקט
כוס מים
צנצנת מעוקרת מכניסים למים רותחים שוטפים מנחים בצד אפשר לשים במקפיא את הצנצנת
אופן הכנה
את הדלעת שוטפים מקלפים מגרעינים חותכים לרצעות ארוכות מניחים בקערה מוספים את הלימון את הסוכר מנחים בצד לשעתיים
שהדלעת תגיר נוזלים
מעברים את הדלעת עם הנוזלים לסיר גדול מוספים מים מקל קינמון אבקת קינמון טיפה בשביל שיהיה צבע כהה להביא לרתחה
לבשל על להבה נימוחה 60 דקות עד שהדלעת מתרככת והנוזלים הופכים דבש לנער את הסיר מדי פעם לטעום אם חסר סוכר לימון אפשר להוסיף, מצננים מעבירים לצנצנת את הריבה שומרים במקרר
בתיאבון חג שמח