בצבע ובטעם משגע
מצרכים
אחד קילוגרם דלעת
שתי לימונים סחוט
כוס סוכר
מקל קנמון
כפית אבקת קנמון /אפשרות של ציפורן אניס ג׳ינג׳ר אגוז מוסקט
כוס מים
צנצנת מעוקרת מכניסים למים רותחים שוטפים מנחים בצד אפשר לשים במקפיא את הצנצנת
אופן הכנה
את הדלעת שוטפים מקלפים מגרעינים חותכים לרצעות ארוכות מניחים בקערה מוספים את הלימון את הסוכר מנחים בצד לשעתיים
שהדלעת תגיר נוזלים
מעברים את הדלעת עם הנוזלים לסיר גדול מוספים מים מקל קינמון אבקת קינמון טיפה בשביל שיהיה צבע כהה להביא לרתחה
לבשל על להבה נימוחה 60 דקות עד שהדלעת מתרככת והנוזלים הופכים דבש לנער את הסיר מדי פעם לטעום אם חסר סוכר לימון אפשר להוסיף, מצננים מעבירים לצנצנת את הריבה שומרים במקרר
בתיאבון חג שמח