מי שעוד לא טעם ..לא יודע מה הוא מפסיד.
חומרים :
בערך כ..15 חצילים קטנים ניתן למצוא בשווקים..
1 קילו סוכר
1 1/2 כוסות מים לסירוף
1 כפית ציפורן
חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
מעט זנגוויל טחון
אופן ההכנה :
שוטפים את החצילים במים
מנקים את הגבעולים הירוקים ומשאירים את העוקץ שלם..לחורר במזלג כל חציל מסביב..(.חשוב להשאיר את העוקץ .זה כל היופי )
לוקחים סיר עם מים ומכניסים את החצילים עד לרתיחה..שוטפים ושוב מרתיחים פעם שניה…
מסננים ומצננים וסוחטים קלות..
מבשלים את הסוכר ואת שאר החומרים כרבע שעה..ואז מכניסים את החצילים המסוננים. מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי..מוסיפים לימון סחוט וטיפה מי ורדים..מצננים ומכניסים לצנצנצת מעוקרת