מצרכים :
30 תפוזים סיניים
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
פרוסה 1 של לימון עם הקליפה
אופן הכנה:
תהליך הכנת הריבה מתחיל יום קודם ..
שוטפים היטב את התפוזים הסיניים ומכסים במים פושרים בתוך קערה כל הלילה ..
למחרת בבוקר מחליפים מים .רצוי מאוד להחליף מים לפחות 3 פעמים ביום כדי להוריד מרירות .
לאחר מכן מסננים את התפוזים מהמים ודוקרים כל תפוזון בעזרת סכין .
לתוך סיר נקי מוסיפים את הסוכר המים ופרוסת הלימון
מרתיחים כ 3 דקות
לאחר מכן מוסיפים את התפוזים הסיניים לסירופ מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ולאחר חצי שעה מנמיכים לאש קטנה לעוד כ חצי שעה עד שעה או עד שהרוטב מסמיך ונהיה לריבה
בהצלחה אסתי