המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
חצי קילו קמח מנופה.
2 ביצים -ביצה שלמה וחלמון
את החלבון הנוסף נשמור בצד להברשה.
כוס חלב ( לפרווה כוס וחצי מים סהכ)
חצי כוס מים
כף שטוחה שמרים
כפית תמצית ווניל איכותית
150 גרם חמאה/או מרגרינה/או חצי כוס שמן
2/3 כוס סוכר.
הכל נכנס למיקסר
ללוש עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.
מעבירים אותו לקערה משומנת להתפחה של שעה.
לאחר התפיחה
להוציא ממנו אוויר ולחלק ל 2
לרדד לעובי 4 סמ
למרוח מלית
מלית:
לטחון ממש לאבקה חצי קילו ביסקוויט לוטוס להוסיף 100 גרם חמאה מומסת , 2 כפיות נס קפה.
להוסיף חצי מיכל ממרח לוטוס.
למרוח על כל הבצק ולקפל לחצי.
לחתוך רצועות.
להבריג כמו בורג כמה שיותר.
ולקשור לולאה.
מניחים בצד לתפיחה נוספת של 20 דק
והנה הטריק.
אפשר להחליף מליות: חלבה, שוקולד, קינמון, ריבת משמש או שוקולד, ממרח טופי, תמרים מה שתרצו.
תוספות: שקדים, קוקוס, שבבי שוקולד, כיד הדימיון.
מורחים בחלבון ביצה
מכניסים לאפיה
180 מעלות 20 דק
מוציאים
ומורחים עליהם נפאז' או מי סוכר.
בתיאבון.