Share with:


בשרי

אופן הכנה

שוארמה בתנור של רון יוחננוב / **2 כוכבים מסמלים את השינויים שלי. ….
לתיבול: ** (**תלוי מה כמות הבשרים, אפשר להפחית בכמויות התבלינים לדעתי)
2 כפות גדושות קורנפלור 4 כפות שמן זית 2 כפות גדושות תבלין שווארמה 2 כפות גדושות תבלין גריל מעט כפית כמון *– או – כפית שטוחה כוסברה יבשה טחונה מעט צילי חריף – לא לוותר על החריפות – חובה !*או פפריקה חריפה. מלח, פלפל שחור. **מעט מים לעזרה בעירבוב.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות – חום עליון ותחתון או טורבו ( לא גריל) בקערה, מערבבים את הפרגיות עם הקורנפלור, השמן והתבלינים היטב.
מניחים את הפרגיות/חזה עוף בתוך תבנית אפייה אחד על השני ומהדקים
מכניסים לתנור וצולים 45 דקות בדיוק – לא יותר – לא מכסים!!
מעבירים לקרש חיתוך, פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות דקות ומגישים לצד פיתות, חומוס, תפו"א וסלטים.(תפו"א, ניתן לתבל ולהכניס לתנור במקביל לשוארמה)
**לדעתי רצוי לפזר את נתחי השוארמה על נייר אפייה ולהכניסם לכמה דקות לגריל…
הערות ותחליפים: *אפשר להכין בכל תבנית שיש לכם בבית (כל צורה) – גם תבניות חד"פ זה בסדר והשווארמה תעבוד, העיקר שהפרגיות יהיו צמודות אחת לשנייה.
*את הפרגיות רצוי לפלט למרות שלא חובה – נסיתי להשתמש בפרגיות כמו שהן מהסופר וזה גם עבד מעולה!
*ניתן להחליף לנתחי הודו או חזה עוף- מעריך שזמני הצלייה ישתנו*
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור או בפלטה. את החיתוך תעשו ממש בזמן ההגשה

שוארמה טעימה מאוד מחזה עוף לפי השף רון יוחננוב_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים