Share with:


בשרי

אופן הכנה

שווארמה פרגיות לצד שקשוקה ספייסית בקטנה

את השווארמה פרגיות והשקשוקה רצוי להכין במקביל, יותר נוח שארוחה תהיה חמה וזמינה להגשה די מהר.

מתכון 1:
שווארמה פרגיות

מרכיבים:
1 ק"ג פרגיות עוף טריות חתוכות לנתחים קטנים
1 בצל סגול קצוץ דק
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
1/2 כפית תבלין קארי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
תרסיס שמן או 1 כף שמן לטיגון
מחבת לטיגון

ההכנה:
1. מחממים מחבת עם תרסיס שמן או 1 כף שמן.
מאדים את הבצל עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הפרגיות החתוכות והתיבול, מערבבים הכל ביחד.
ומבשלים עד שהפרגיות מתרככות טוב, מידי פעם לערבב בזמן הבישול ולשים לב שהפרגיות לא יתייבשו.

3. מכבים את הכיריים ומכסים את המחבת עם מכסה עד להגשה.

מתכון 2:
שקשוקה ספייסית בקטנה

מרכיבים:
1 כף שמן או תרסיס שמן
1 כף נדיבה של סוכר
1/4 כף פפריקה חריפה
1 ק"ג עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לחתיכות קטנות
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
6 ביצים

ההכנה:
1. בסיר נמוך – סוטאז' או במחבת עמוקה, מחממים 1 כף שמן או ריסוס תרסיס שמן ומוסיפים את כל מרכיבי השקשוקה יחד עם התיבול ללא הביצים.

2. מערבבים הכל ביחד ומבשלים על חום כיריים בינוני, עד שמתקבל רוטב סמיך במידה שאוהבים והעגבניות נעשו רכות, טועמים בזהירות ומתקנים תיבול אם צריך.

3. מוסיפים את הביצים לרוטב, מעבירים את חום הכיריים לנמוך וסוגרים את הסיר/מחבת עם מכסה חצי סגור ומבשלים לעוד 10 דקות.

4. שהביצים מתחילות להתקשה מכבים את הכיריים, סוגרים את המכסה לכיסוי מלא ונותנים לנוח עד ההגשה.

☺ הגשת ארוחת הצהריים:
בצלחת גדולה מגישים בכיף שווארמה פרגיות טעימות ושקשוקה ספייסית.
ניתן להוסיף גם סלט ירקות טרי ורענן.
בתאבון

שווארמה פרגיות לצד שקשוקה ספייסית
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים