חומרים;
300 גר שוקולד מריר
200 גר חמאה
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
200 גר שקד לבן טחון דק.
50 גר בוטנים קלויים טחונים דק
1 שקית אבקת אפייה
3 כפות גדושות ממרח בוטנים בטעם טבעי
ציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
עיטור
2 כפות חמאת בוטנים
הכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל עד לאחידות ומניחים בצד לקירור.
מקציפים ביצים בשלמותם לקצף תפוח ובהיר. בהדרגה מוסיפים סוכר.
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבים קלות.
מקפלים לתערובת, שקדים, בוטנים ואבקת אפייה ומערבים עד לאיחוד.
יוצקים לתבנית משומנת, 24/26.
מעל מפזרים באופן אקראי חמאת בוטנים(לא משישים)
אפייה ב170 עד לקיסם מאוד לח(המשך אפייה מתבצע מחוץ לתנור)ומקררים.
מקציפים יחד את חומרי הציפוי ומצפים את העוגה.
מעטרים בחמאת בוטנים מעט מומסת.