Share with:


בשרי

אופן הכנה

קמח לבן
1 כף מלח גס
1 כף פלפל גרוס
רבע כוס שמן זית
15 גבעולים של בצל ירוק חצויים גס
4 גזרים
20 עגבניות שרי
1 שורש סלרי חצוי לשניים
שיניים מראש שום אחד
בקבוק יין אדום
רבע כוס סוכר חום
אגוז מוסקט טרי מגורד
פלפל חריף מיובש
3 פלפלי שושקה מתוקים מיובשים
זר טימין

אופן הכנה
מניחים סיר גדול ורחב עם מים ומוסיפים את הבשר, עוד לפני חימום המים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות. מקפים את הקצף. שולפים את הבשר ומניחים בצד.
מתבלים את הבשר במלח הגס והפלפל הגרוס ומעבירים לקערה שאליה מוסיפים את הקמח ומקמחים היטב.
מחממים סיר, צולים את השוק המקומח בשמן זית עד להזהבה וחריכה עדינה.
חוצים את הגזרים לרוחב ואז לרבעים לאורך.
מניחים את השוק על תבנית תנור, מוסיפים את שאר הירקות והשום. יוצקים את היין ומוסיפים סוכר חום וטימין. מוסיפים עגבניות, מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות על תכנית טורבו ואופים 3 שעות.
עד שהבשר רך מאוד.
מעבירים את השוק והירקות עם כף רשת למגש ההגשה. את נוזלי הסיר, יוצקים לקלחת קטנה ומצמצמים עד לקבלת רוטב עשיר. יוצקים על נתחי השוק ומגישים.
בהצלחה ובתאבון 💖
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖

שוק טלה_מתכון של טלי כהן – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים