Share with:


בשרי

אופן הכנה

המתכון⬇️

שוק טלה במשקל 3 ק"ג

לילה לפני…
עושים חריצים קטנים בכל השוק, עם סכין קטנה וחדה ומחדירים את שיני השום הקטנות והקלופות, כ-20 במספר. שיני השום מבשמים את השוק ויוצרים טעמים נפלאים.
למחרת…

ציפוי השוק:
5 כפות חרדל חלק איכותי
5 כפות חרדל גרגירי
5 כפות דבש
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח (רצוי גס)
1 כפית פלפל גרוס
15-20 שיני שום קטנות מקולפות

לתבנית ירקות:
1/2 1 ק"ג תפו"א. כן, שקלתי😌
5 עגבניות גדולות
14 בצלי שאלוט
בטטה אחת גדולה, ממש גדולה.
20 שיני שום גדולות בקליפתן
3 כפות שמן זית
2 כוסות שרי דובדבנים/יין אדום
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי מרווה
2 ענפי רוזמרין
מלח/פלפל

מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה והבטטה כשהם חצויים, על מנת שהבישול יהיה קצר יותר.
מסננים ומקררים קצת.
קולפים את השאלוט וחותכים את את העגבניות לרבעים.
את שיני השום הגדולות (אלו עם הקליפה) מועכים קלות עם פטיש שניצל.
מסדרים את הכל בתבנית מרופדת בשניים 3 שכבות של רדיד אלומיוניום עבה ומניחים נייר אפיה. מפזרים קצת מלח ופלפל, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מערבבים היטב.
משקים את הירקות בשרי/יין אדום. אל תחששו להיות נדיבים.
מעל הירקות מניחים את הרוזמרין והמרווה. מערבבים בקערה היטב את חומרי הציפוי.
מורחים היטב את הציפוי מכל הצדדים והכיוונים
תמרחו בנדיבות, כל העודפים שיגיעו לתבנית, ישפרו את טעם הירקות. מניחים את השוק בתבנית מעל הירקות.
מחממים תנור לחום גבוה, 250 מעלות. מכניסים את התבנית, אחרי רבע שעה מוציאים והופכים את השוק. בזהירות! זה כבד וחם וחלקלק.
עוד רבע שעה בחום גבוה. מוציאים והופכים חזרה.
מורידים את החום ל-190 מעלות. ממשיכים לצלות עוד כשעה ורבע.
אחרי 40 דקות מכסים את השוק ברדיד אלומיניום, לא הדוק. פשוט להניח אלומיניום מעל הכל. השוק כבר שחומה ויפה ורק צריכה להתבשל עוד מבפנים.

בהצלחה ובתאבון 💖

שוק טלה חלומי, טעים בטרוף 🍗מנה עיקרית מושלמת 🔥_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים